Constructies in Massief Hout

Massief of gelijmd gelamelleerd hout wordt vooral gebruikt voor dragende of structurele bouwdelen, dit kan zowel voor buiten- als voor binnentoepassingen. Hieronder verstaan wij bijvoorbeeld hellende of platte dakconstructies, wanden in houtskelet, dragende balken en kolommen of balklagen voor vloeren, tuinconstructies en nog veel meer.

Douglas FSC spantendak

Hierbij is het voor ons erg belangrijk om de juiste houtsoorten te selecteren naar toepassing en kwaliteit, maar ook om enkel hout te gebruiken uit duurzame ontginning.

Uiteraard gebruikt DAKART enkel FSC gelabeld hout, maar wij gaan nog veel verder in de selectie van het door ons verwerkte hout.

In de meeste gevallen wordt er gewerkt met naaldhout zoals Europese Douglas (Pseudotsuga menziesii) of SLS (Scandinavian Lumber Standard), dit is de verzamelnaam voor gestandaardiseerd bouwhout van voornamelijk Scandinavische oorsprong afkomstig van verschillende variëteiten naaldbomen.

Voor zware constructieve toepassingen kan er ook gekozen worden voor constructies in Inlandse Eik (Quercus Robur) of Gelijmd Gelamelleerd Hout, dit is een samengesteld, gelijmd houtproduct dat de mogelijkheid biedt om nagenoeg onbeperkt grote constructiedelen te produceren met hout.

Ga terug naar Specialisaties